Kézipoggyász

2. rész Ezt a luxust én is átélhetem?

2017. május 25. - szicksandor

 

oasis_of_the_seas_aqua_theatre.jpg

Az előző írásomban már beszéltünk a hajóutak kedvező árfekvéséről, most pedig egy kicsit be is kukkantunk ezeknek a hajóknak a belsejébe, és megnézzük, hogy mi is az a már sokat emlegetett luxuskörülmény!

Először a szórakozási lehetőségekkel kezdem, hiszen mégis csak azért utaztunk el ilyen jó messzire, hogy aktívan pihenjünk. A legnagyobb hajókon szinte határtalanok a lehetőségek. Az úszómedencék esetében nem az a kérdés, hogy van-e, hanem a darabszám. Az átlag a három, de van olyan hajó, ahol öt a nyerőszám.

Találkozhatunk csak felnőtteknek fenntartott, feszített víztükrű medencével, csak kisgyerekek számára való medencével, interaktív aquaparkkal és szörfhullám generátorral! 

De ha valaki nem vizes szórakozásra vágyik, akkor bowlingozhat vagy falat mászhat. Esetleg kosarazhat, röplabdázhat a teljes értékű pályákon, de ha kicsit komolyabb sportra vágyik, akkor van olyan hajó, ahol ökölvívó ring is az alapfelszerelés része. Továbbá golfozhatunk, jégkorcsolyázhatunk és brutálisra gyúrhatjuk magunkat a döbbenetes méretű fitness termekben.

tavolkeletikalandozasok_medencek_1024.jpg

És ha már fitness, akkor itt van a testvére, a wellness is, ami minden földi jóval kényeztet minket. Különféle típusú masszázsok, török fürdő, szauna, jakuzzi. Viszont, ha csak egyszerűen egy kis vidámságra vágysz, akkor találsz olyan hajót is, amelyen vidámpark is helyett kapott. Ennél a pontnál érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi években nagy fejlődés tapasztalható a gyerekprogramok területén. Sok hajón már korosztályok szerint vannak a gyermekeknek szánt programok, a 2-3 éves korosztálytól egészen a tinédzserekig. 

Na, de ki akar mindig csak szórakozni és sportolni?! Kockák, antisportosok figyelem! Az alábbi programokat nektek találták ki, csak válogassatok. Fotószakkör, drámafoglalkozás, könyvtár, csillagászat, zongora- és nyelvtanulás, illetve tudományos labor. Huh, ezektől a vakációs programoktól még a notórius otthonülők is beindulnak. A viccet félre téve, ezeken a hajókon akár egy új szenvedélyre is rátalálhatunk.

Gondolom ennyi program után megéheztünk, tehát irány az étterem. Na, de melyik? Mert választék itt is van bőven. Egyes hajókon tizenöt étterem és bár kínálatából tudunk válogatni, természetesen akár különféle nemzetek konyháinak kínálatából is csemegézhetünk, de esetleg be tudunk ülni egy eredeti, és nagyon hideg jégbárba is.

_9751547_orig.jpg

 

Egész nap program volt és még jól tele is ettük magunkat?! Egy ilyen jó napot egy kiváló esti program tud csak megkoronázni. Vegyük fel a báli ruhánkat és irány a kaszinó, hogy visszanyerjük az utazásra költött pénzünket. Akik viszont inkább valamilyen kultúrális élvezetre vágynak, azok be tudnak ülni este egy jó kabaréra, vagy megnézhetnek egy színházi előadást. Nem kell félni, hogy nem férünk be, mert ezen a hajón 1300 férőhelyes a művészet temploma. És akinek még  ez sem tetszik, az bámulhatja a legújabb filmeket a 3D-s moziban, ha az asszony pont lepihent, akkor beugorhat az egyik night clubba, vagy egyszerűen csak bulizhat a kétszintes táncteremben hallható, csábító zenére.

adventurer-of-the-seas2.jpg

Most már csak egy jó kis vásárlás hiányzik az igazi, felejthetetlen nyaraláshoz, de nyugalom, erről is gondoskodnak. Véletlenül sem hagyná ki egyik társaság sem, hogy ne biztosítson lehetőséget arra, hogy tulajdonképpen minden pénzünket elkölthessük, akár két évre előre is. Döbbenetes mennyiségű, és fajtájú üzlet, bevásárlóközpont taláható ezeken a hajókon, mindenki a saját ízlésének és érdeklődésének megfeleően tud vásárolni bennünk.

A végére pedig néhány olyan szolgáltatás, aminek a megértése időbe telik. Ilyen például a tetováló szalon, a tengeri planetárium, vagy az esküvői kápolna, ahol a szerelem, no meg az erős napsütés hatására, akár azonnal össze is tudunk házasodni, amire egyébként a hajónak külön engedélye van.

Amennyiben felkeltette a cikk az érdeklődésedet, akkor olvasd el a többi, ehhez kapcsolódó tartalmat is.

3+1 ok, amiért érdemes hajóútra menni.

1. rész. Hajóutak elérhető áron

3. rész: Tényleg ennyi csodálatos helyre el tudunk hajózni!?

Az óceánjáró hajóutak királya, a világkörüli hajóút

Kövess bennünket a kezipoggyasz.blog.hu oldalunkon, hogy még több izgalmas, érdekes cikket olvashass utazásokról, élményekről! Amennyiben ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/kezipoggyasz/ oldalon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezipoggyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr9612748130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása