Kézipoggyász

Csináljuk a fesztivált - őszi, téli fesztiválok Magyarországon

2017. október 21. - szicksandor

cultura-2013-12-01_teli_fesztival_a_varoshaza_parkban_098.jpg

Az elmúlt években Magyarországot szerették “fesztivál-nagyhatalom”-ként emlegetni, jellemzően az Európában, és lassan az egész világon jól ismert nyári, zenei fesztiválok kapcsán. Azonban azoknak, akik nem a zenei rendezvények rajongói, esetleg más irányú fesztivál érdeklődésük is van, azoknak sem kell csüggedniük.

Szerencsére így az év vége felé sem lassul a fesztiválozás, és jelentős mennyiségű és kiemelkedő színvonalú fesztivál közül válogathatunk hazánkban. Ezekből válogattunk össze néhányat, a teljesség igénye nélkül.

1. IV. Nagybereki Töpörtyű Fesztivál - Balatonfenyves-Imremajor (október 28.)

Hazánkban az “evős-ivós” rendezvényeknek mindig is nagy sikerük volt, és nincs ezzel másképpen az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő balatonfenyvesi Töpörtyű Fesztivál sem. Természetesen a fesztivál fő attrakciója a töpörtyű sütő verseny, de ezen túl a rendezvény missziója, hogy erősítse Nagyberek térség településeinek összetartozását. Továbbá tánczene, néptáncbemutató, stand up műsor és saját DJ szórakoztatja a közönséget, de hogy gyermekeink se maradjanak szórakozás nélkül, kézműves foglalkozás és társasjátékok is szerepelnek a programban.

toportyu1.jpg

2. VII. Sütő”Tökös”Napok - Szilvásvárad (október 27-29.)

Október vége nem jöhet el tökös fesztiválok nélkül, és mi lenne erre a legideálisabb, mint Magyarország egyik legszebb vidékén, Szilvásváradon tartandó Sütő”Tökös” Napok. A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál három napos, már pénteken várják a látogatókat utcaszínházzal, cirkusszal, táncházzal. Szombaton hág tetőfokára a buli, a már ismert programok mellett megrendezik az év “Legtökösebb családja” versenyt, amire jómagam is rendkívül kíváncsi vagyok, de természetesen mindenki megmutathatja tökfaragó tehetségét is az esti töklámpás felvonuláson. Vasárnap délelőtt pedig a gyerekeknek szóló előadásokkal zárul az idei töközés.

sutotok-te-csodas-szuperetel_acd9d810abc3ffb876aaf254585fcd48.jpg

3. Hot Chocolate Festival - Budapest (december 1-3.)

És végül nem csak édesszájúaknak, egy kis télköszöntő budapesti rendezvény. A hideg idő beálltával megkezdődik a forró italok szezonja, és erre mi is lehetne ideálisabb, mint egy jó forró csoki fesztivál. December első napjaiban a budapesti Duna parton, a Gellért térnél, három napon keresztül áldozhatunk az édes italok oltárán. Lesz itt fűszeres, gyümölcsös, magvas, édes és keserű csoki ital, csak győzzük gyomorral!

forro-csoki.jpg

Ezen kívül még rengeteg fesztiválból, rendezvényből válogathatunk az év utolsó két hónapjában is. Megünnepeljük Márton napot, Mikulások futnak Siófokon, és nagyon sok helyen elindulnak majd a karácsonyi vásárok is. A jó hír az, hogy sok sportrendezvénnyel is találkozhatunk, így az előző heti mangalica fesztivál során felszedett plusz kilókat egy jó kis maratoni futással tudjuk majd orvosolni.

Kövess bennünket a kezipoggyasz.blog.hu oldalunkon, hogy még több izgalmas, érdekes cikket olvashass utazásokról, élményekről! Amennyiben ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/kezipoggyasz/ oldalon, akár együttműködés céljából is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezipoggyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr3213046698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása