Kézipoggyász

3 lélegzetelállító kilátó, néhány órára Magyarországtól!

2017. június 09. - szicksandor

 

 

dachstein_5fingers_2.jpg

Ausztria természeti adottságai elvitathatatlanok. Magas hegyek, csodálatos tavak, fantasztikus panoráma. Ezeket valahonnan érdemes megcsodálni, és mi lenne erre alkalmasabb, mint néhány fantasztikus kilátó. De figyelem, tériszonnyal küzdők csak ülve olvassák tovább.

 

 

1. 5 fingers:

Már a név is gondolkodásra késztet. Mi lehet az az 5 ujj? Gyerünk nézzük meg, hiszen itt a környezet is már magáért beszél. A Dachstein-Salzkammergut régióban található kilátóból páratlan panoráma tárul elénk, az UNESCO világörökség részét képező Hallstattra és a róla elnevezett tóra.

A kilátó különlegessége, az elnevezése is ebből adódik, hogy öt, ujj-szerű stéget alakítottak ki a négyszáz méter magasban lévő sziklafalból. A szerkezet, a legtávolabbi pontján, több mint nyolc méterre nyúlik ki a sziklafalból, és másik különlegessége, hogy mind az öt kinyúló más kialakítású lett. Az egyik például üveg aljzatot kapott, melyről valóban cipőnk alatt láthatjuk a négyszáz méteres mélységet.

2. Airwalk Malta

Szuperborzongás! A Maltanak már az elhelyezkedése is különleges, mivel ezt a kilátót alapvetően nem hegyek ormán találjuk meg, hanem egy gáthoz építették hozzá. Természetesen nem elhanyagolható az 1933 méteres tengerszint feletti magasság sem. A kilátó a Malta Hochalmstrasse panorámaút mentén található, mely a monumentális Kölnbreinsperre víztározó falából nyúlik ki a több száz méteres mélység fölé, ahonnan a névadó folyó varázslatos panorámájában gyönyörködhetünk. 

airwalk_malta.jpg

 3. Dachstein Sky Walk:

Stájerország tetején, 2700 méteres magasságban találjuk meg a következő skywalk-ot, amely már egy sziklafalból meredezik elő. Egy kétszázötven méteres sziklafal tetején nyúlik ki Ausztria talán legismertebb, ilyen típusú kilátója. Az üvegpadlón lepillantva biztosított egy kis szédülés. 

Dachsteint még egyedibbé tette a néhány éve megnyíló “Lépcső a semmibe”, ami Ausztria legmagasabban fekvő függőhídja. A négyszáz méter magasságban, száz méter hosszan megépült, tiszta üveg függőhídról egyetlen egy gondolat jut az eszembe! Szuperpara! És akinek ez még nem elég, az lesétálhat a levegőben lebegő, végtelenbe nyúló lépcsőn, hogy onnan csodálja meg a panorámát, és saját bátorságát.

lepcso2.jpg

 

 Kövess bennünket a kezipoggyasz.blog.hu oldalunkon, hogy még több izgalmas, érdekes cikket olvashass utazásokról, élményekről! Amennyiben ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/kezipoggyasz/ oldalon. 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezipoggyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr812748116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Naszta 2017.06.10. 00:58:09

www.magas-tatra.info/2016/02/gyonyoru-teli-kilatas-lomnici-csucsrol.html - kicsit közelebb is van király hely, bár ez a Tátra.
süti beállítások módosítása