Kézipoggyász

3 különleges étterem a világból

2017. november 10. - szicksandor

Sokszor hallottunk már különleges éttermekről. Van, ahol a kialakítás, van, ahol a menüsor kelt meglepetést, de van a világnak jónéhány étterme, amely elhelyezkedésével kelt csodálatot az éhes vendégekben. Természetesen ezeket nem a nagyvárosok forgatagában találjuk meg, mivel különleges kialakításukat a természetnek köszönhetjük.

1. The Rock - Zanzibár

Nem taxit, hanem csónakot kell hívnunk, ha ebben a zanzibári étteremben szeretnénk vacsorázni, mivel, ahogy a neve is mutatja, egy sziklán áll. Tengerre néző asztalt sem kell előre foglalni, mivel a tengeri kilátás adott, méghozzá 360 fokban. A hét méter magas sziklára épült étterem 2012-ben nyitotta meg kapuit, és azóta is hihetetlen népszerűségnek örvend. Szinte állandó a teltház, mondjuk nem is annyira nehéz megtölteni, mivel 45 embernél többet egyszerre nem tud fogadni. Egyedi élmény, páratlan panoráma és mindig friss hal jellemzi az éttermet, melynek talán egyetlen hátránya, hogy apály idején, amikor a víz teljesen visszahúzodik, nem mutat olyan szép képet a szikla környéke. De ilyenkor legalább száraz lábbal is meg lehet közelíteni.

20150920the-rock-restaurant-zanzibar3.jpg

2. Ristorante Grotta Palazzese - Puglia, Olaszország

Ebből a felsorolásból nem maradhat ki ez a különleges hangulatú étterem, melyet Dél-Olaszországban fedezhetünk fel. Az étterem a vele azonos nevű szálloda alatt található, egy cseppkőbarlangban, melynek egyik különlegessége, hogy a barlang keleti fala konkrétan hiányzik. Így az a néhány tucat vendég, aki olyan szerencsésnek mondhatja magát, hogy eljut ide, egy cseppkőbarlang belsejében ülve fogyaszthatja el vacsoráját, miközben egy csodálatos tengeri panorámában gyönyörködhet. Aki célba vette ezt a helyet, az ügyeljen rá, hogy az étterem csak a nyári hónapokban van nyitva.

post_80572_20120325230215.jpg

3. Ithaa Undersea Restaurant - Maldív-szigetek

A víz alatti dolgok mindig is el tudták varázsolni az embert, de egy víz alatt étterem az valami egészen más. A Maldív-szigeteknél, öt méterrel a víz alatt, az Indiai-óceán mélyén ülve fogyaszthatjuk el vacsoránkat ebben az összesen 12 férőhelyes étteremben, ahova a partról egy fedett lépcsőn jutunk le. A tengerfenék 180 fokos panorámájában gyönyörködhetünk, és ha ügyesek vagyunk, akkor délidőben megyünk, mert az elmondások szerint ilyenkor a leggyönyörűbb a nap fényjátéka a vízben. Az étterem új szolgáltatásai közé tartozik, hogy a vendégek egy háromszemélyes kis tengeralattjáróval egy víz alatti kirándulást is tehetnek, akár harminc méteres mélységbe is.

cn_newithaarestaurant_2.jpg

Természetesen rengeteg érdekes helyen élhetjük ki gasztronómiai kíváncsiságunkat. Ehetünk a tengerben ülve, egy vízesés lábánál, páratlan panorámájú hegyi éttermekben, és akár az Eiffel-torony tetején is. Az azonban biztos, hogy az itt eltöltött vacsorák nagyban megdobják az utazásunk költségét.

Kövess bennünket a kezipoggyasz.blog.hu oldalunkon, hogy még több izgalmas, érdekes cikket olvashass utazásokról, élményekről! Amennyiben ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/kezipoggyasz/ oldalon, akár együttműködés céljából is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezipoggyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr6613174232

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A város legjobb étterme 2017.11.10. 12:51:08

HM!-összeállítás Az étel nem játék - mondta gyerekkorunkban édesanyánk. Majd ezzel a lendülettel elénk tolt egy kistányérnyi kiflis-kolbászos-paradicsomos katonát, ami a biztonság kedvéért sárga, piros, és zöld műanyag kardokkal volt átszúrva. M...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása