Kézipoggyász

3 meglepő hotel a világból, ahol nem biztos, hogy szívesen éjszakáznál

2017. augusztus 24. - szicksandor

1573811984_4818d1dc6f20130602-27858-lkiqen_gallery.jpg

Amikor tervezzük a nyaralást, nagy hangsúlyt fektetünk a hotelre. Hol helyezkedik el, milyen messze van a központtól vagy a tengerparttól, milyen a kilátás, bőséges-e a reggeli, illetve milyen szolgáltatások találhatóak a hotelben. Megnézzük az árakat is, mi az ami belefér a költségvetésünkbe, és mi az, amit ezen a nyáron is kihagyunk. Azonban vannak a világon olyan hotelek, amiket lehet, hogy még akkor sem látogatnánk meg, ha ingyen lenne.

Nézzünk meg három olyan hotelt, aminél a szobafoglaláshoz némi bátorságra is szükségünk van.

1. Kapszulahotel-Japán

Talán nem is kezdhetnénk mással, mint a híres kapszulákkal. Kicsit Japán specialitásról beszélünk, habár próbálták már sok helyen megvalósítani, köztük ideiglenes jelleggel hazánkban is, de az átütő siker elmaradt. Rengeteg dolgot lehet írni róluk, azonban egy biztos, szűkösek. És nem is annyira újkeletű a dolog, mert az első ilyen hotelt 1972-ben építették Tokióban. A szűkösségen túl jellemző még a sokszor átható emberszag, a nagyon kis méretű közös zuhanyzó, és a privát szféra teljes hiánya. Ezalatt értendő az is, hogy a szomszéd kapszulából minden hang, ismétlem, minden hang áthallatszik, illetve a kapszula ajtaja helyettt egy roló lett felszerelve.

Ami pozitív, az ezeknek a modern koporsóknak a felszereltsége. Van benne tűzoltóegység, segélyhívó, ébresztő óra, wifi, konnektor, tv, és a jobban felszerelteknél még videójáték is. De ennek ellenére is hétszer gondolja át, ha valaki itt akar megszállni, klausztrofóbiások pedig messze kerüljék el a helyet.

6378696_9dcdb9128a75617f4aee9d9878dadbf7_wm.jpg

2. Faralda Crane Hotel - Amszterdam, Hollandia

Ezt a hotelt pedig tériszonnyal küzdőknek nem ajánlom. Alacsonyabb emeleteken lévő szoba konkrétan nincsen. Igazából sok szoba sincs. Összesen három, és mind egy toronydaru tetején. Sok érdekes, néha megdöbbentő szállodát láttunk már, de ez azért tényleg extra. Az amszterdami szálloda, egy összesen három dizájnszobából álló toronydaru. Azért azt ne képzeljük, hogy a toronydaru vezetőjének alakították ki, mert a 35, 40 illetve 45 méter magassan található lakosztályokat több, mint kétszázezer forintért mérik éjszakánként. Tehát nem is olcsó, de amit nyújt, az minden pénzt megér, hiszen nagyon kevés lehetőségünk van arra, hogy egy daru tetején elhelyezett jakuzziból gyönyörködjünk a panorámában.

76566031.jpg

35036602.jpg

3. Free Spirit Spheres - Vancouver, Canada 

Na, ez számomra talán még furcsább, mint a toronydarus ötlet. Kanadában, a vancouver-szigeti Quallicum Beachen található a fára fellógatott hotel. Első pillantásra egy génkezelt kókuszdió és egy óriási fagolyó kereszteződéséből jöttek létre a 600 kilós építmények. Teherbírásuk hivatalosan 138 kiló, tehát vagy egy szumó bajnok vagy két törékenyebb alkat szálláshelyéül szolgálhatnak a kilenc méteres átmérőjű gömbök. Furcsa kialakításuk ellenére minden megtalálható bennük, hálószoba, főzőfülke, fürdőszoba, sőt még szauna is. Elmondások szerint az élményt a szél adja, mely lágyan ringatja szállodai szobánkat.

free-spirit-treehouse-m.jpg

eryn_interior-2.jpg

Kövess bennünket a kezipoggyasz.blog.hu oldalunkon, hogy még több izgalmas, érdekes cikket olvashass utazásokról, élményekről! Amennyiben ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/kezipoggyasz/ oldalon, akár együttműködés céljából is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezipoggyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr4812772500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása