Kézipoggyász

3 csodálatos kastély Európában, melyet látnod kell

2017. augusztus 23. - szicksandor
1446226884876.jpeg
Gyerekkorunkban hányszor játszottunk el középkori történeteket, amiben mi voltunk a hős lovag, a szomszéd
kisfiú a nyolcadikról pedig a vár ura. Kardoztunk, combunkat csapkodva imitáltuk a harci lovak vágtáját, és nem is sejtettük, hogy hány csodálatos vár áll tőlünk nem is oly távol, mind kis hazánkban, mind Európában. Nagyon nagy a kínálat szebbnél szebb, érdekesebbnél érdekesebb kastélyokban, de mi most kiválasztottuk a 3 ismertebbet, hogy bemutassuk nektek.

Szerencsére Európában, de az egész világon komoly erőket fektetnek abba, hogy ezeket az akár több száz, vagy ezer éves kastélyokat jó állapotban megőrizzék, vagy az eredetivel megegyező kinézetben állítsák helyre. Ennek köszönhetően mi is, és reméljük, hogy még az ükunokáink is gyönyörködhetnek ezekben a csodálatos építményekben.

1. Hohenzollern kastély, Németország

Az egyik leghíresebb, és talán a legrégebbre visszanyúló történelemmel rendelkező európai kastély, amely eredetileg a XI. század első felében épült. A Hohenzollern hegy 855 méteres magasságában trónóló kastély a porosz királyok és német császárok székhelye volt, mindaddig, amíg 1423-ban egy ostrom során teljesen le nem rombolták.

Nem kellett sokáig a kastély hiányával megküzdeni, mert 1461-ben már újjá is építették. Aztán ezt meg kellett ismételni a XIX. század közepén is, mert annyira elhanyagolták a kastélyt, hogy némelyik melléképülete összedőlt. Jött azonban IV. Frigyes Vilmos porosz király, aki másodszorra is újjáépítette és ma is ebben a formájában láthatjuk.

hohenzollern-castle2.jpg

2. Fecskefészek-kastély, Ukrajna

A Fekete-tengerre néző kastély a Krím-félsziget egyik jelképe, mely negyven méter magasból tekint le ránk az Auróra szikláról. A kastély elődje egy egyszerűbb faépület volt, melyet egy orosz tábornok építtetett, szerelmi fészeknek, 1895 körül. Mai kinézetét 1911-12-ben kapta meg, Von Steingel bárónak köszönhetően, aki az akkori olaj biznisz kiemelkedő alakja volt. Érdekesség, hogy 1927-ben egy erős földrengés rázta meg a környéket, de a kastély csodálatos módon épségben maradt. Azonban a sziklán súlyos repedések keletkeztek, ezért 40 évig zárva tartották a kastélyt, majd 1968-ban teljesen felújították, és azóta a turisták kedvenc célpontja. 

ukran-kastely-2.jpg

3. Mont-Saint-Michel, Franciaország

Talán a világ egyik leghíresebb kastélya. Illetve kolostora. Szóval híres, az biztos, mert egy árapály szigetre épült, aminek a lényege az, hogy apálykor száraz lábbal meg lehet közelíteni, de dagálykor az egész szigetet körbe veszi a víz. Ezt az érzést azonban 1879-ben megölték, mivel egy gátat építettek, mely a szigetet összeköti a szárazfölddel.

mont-saint-michel.jpg

A kastély Franciaország normandiai partjaitól 1 kilóméterre, a La Manche csatorna árapály síkjából kiemelkedő 78 méter magas gránitsziklán található, melynek alapítása 708-ra tehető. A francia forradalom alatt más funkciója volt, mivel börtönként használták. A sziget és a bencés apátság 1979 óta az UNESCO világörökség listájának a tagja. Érdemes meglátogatni!

Kövess bennünket a kezipoggyasz.blog.hu oldalunkon, hogy még több izgalmas, érdekes cikket olvashass utazásokról, élményekről! Amennyiben ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/kezipoggyasz/ oldalon. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezipoggyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr3612748076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása