Kézipoggyász

3 hely a Földön, ha egy kis magányra vágysz

2017. augusztus 07. - szicksandor

in-a-lonely-place-movie-wallpapers-4.jpg

Sokszor érezzük azt, hogy elég volt a város nyüzsgő forgatagából, szeretnénk egy kicsit egyedül, csendben, nyugalomban lenni. Akik a nagyvárosokban élnek, azoknak elég nehéz megfelelő helyet találni az elcsendesedésre, hiszen lassan az eldugottabb helyek is tele vannak emberekkel. Azonban vannak a Földnek olyan pontjai, amelyeket szinte még fel sem fedeztek, kevés ember lakja őket, és a béke csendje honol. Meditációra, elvonulásra kíválóan alkalmasak.

1. Pápua Új-Guinea

A világ egyik legkevésbé felfedezett területéről beszélünk. A Föld második legnagyobb szigetének, Új-Guinea szigetének keleti részét és számtalan kisebb szigetet foglal magába. A hazánknál ötször nagyobb Pápua Új-Guinea lakossága jóval kevesebb, mint a miénk, alig valamivel hétmillió felett lakják, és ezt még tetézi, hogy a lakosság 18 százaléka lakik városokban, a többiek szétszóródnak ezen a hatalmas területen. A tudósok a mai napig úgy vélik, hogy az ismeretlen dzsungelek mélyén számos, a mai napig felfedezetlen faj él, amelyek megismerését nagyban gátolja, hogy tulajdonképpen infrastuktúráról, úthálózatról nem beszélhetünk, az őserdők mélyére még mindig veszélyes és szinte lehetetlen eljutni. A szigeten hatalmas kiterjedésű ismeretlen foltok vannak, de talán pont ezért turistáknak nem igazán ajánlott a hely. És ha esetleg mégis erre vesszük az irányt, akkor a nyelvtanulással ne bajlódjunk, mert kb. 850 bennszülött nyelv létezik a szigeten.

papua-uj-guinea-1.jpg

2. Galápagos

Na, itt aztán el tudsz vonulni a világ zaja elől. A 14 nagyobb és 6 kisebb szigetből, valamint 107 sziklából álló szigeten találhatsz egy csendes zugot, ha mást nem egy magányos sziklát. A lakosság sem fog nagyon zavarni, mert száma egy komolyabb Facebook celeb ismerőseivel egyenlő.

A sziget élővilága szinte egyedülálló, rengeteg olyan faj van a világon, ami csak itt található meg, szinte az egész sziget természetvédelmi övezetté van nyilvánítva. Éppen ezért kedvelt úticél a turisták körében is, de hogy ne legyen akkora a ricsaj, a beutazó turisták számát évi 60-70 ezerben szeretnék maximalizálni. A szigetvilág mottója: “Csak a lábnyomaink maradhatnak a szigeten!”, és ez így van rendjén.

galapagos.jpg

3. Bhután

Földünk egyik legelzártabb országaként tartják számon. Területe fele hazánkénak, lakosainak száma 800 000 fő, bár egyes becslések szerint majdnem kétmillió. Az ország majdnem háromnegyedét erdő borítja, amely egy helyi törvény alapján 60 százalék alá nem is csökkenhet. Bhután fővárosa, Thimpu, az egyetlen olyan főváros a világon, ahol nem találunk közlekedési lámpákat. Érdekesség, hogy 1999-ben feloldották a televízió adások és internetszolgáltatások tilalmát, de sokan ezt úgy értékelték, hogy ezzel az ország rossz irányba halad. És itt nem a GDP-t, hanem a nemzeti összboldogságot mérik.

bhutan_paro_tigers_nest_monastery_jpg_pagespeed_ce_aqki1odout.jpg

Azoknak azonban, akiknek ezek a helyek is zsúfoltaknak tűnnek, azoknak ajánljuk azokat az országokat, ahol a népsűrűség (fő/négyzetkilométer) 1-2-3 fő. Ilyen például Mongólia, Botswana, de Izland is.

Kövess bennünket a kezipoggyasz.blog.hu oldalunkon, hogy még több izgalmas, érdekes cikket olvashass utazásokról, élményekről! Amennyiben ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/kezipoggyasz/ oldalon. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezipoggyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr6412748080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czidlina Ildikó 2017.08.07. 19:04:59

Én bármelyikre elmennék szívesen, és azonnal, de attól tartok, nem a mi pénztárcánkhoz van szabva... :( ( igyutazunkmi.blog.hu/ )
süti beállítások módosítása