Kézipoggyász

5 könyv, amivel a leghosszabb repülőút is csak pillanatoknak tűnik!

2017. július 06. - szicksandor

book-711841_960_720.jpg

Amikor távoli földrészeket, egzotikus országokat veszünk célba, akkor számolnunk kell azzal, hogy hosszú repülőút áll majd előttünk. Akár 10-15 órát is repülhetünk leszállás nélkül, átszállásokkal pedig ez az idő, akár 20-25 órára is emelkedhet.

Ezeket a sokszor rémisztően hosszúnak és fárasztónak tűnő utakat megkönnyítheti egy kiváló könyv, melybe belemerülve szó szerint és átvitt értelemben is elrepül az idő! Ezért most itt van 5 könyv, melynek olvasása során észre sem fogjuk venni az idő múlását. Garantáltan tesztelt termékekről van szó, és igyekeztünk több irodalmi stílusból válogatni, hogy mindenki megtalálja  a kedvére valót.

1. Khaled Hosseini: Papírsárkányok

Hosseini könyvét 80 országban adták ki, és szinte a létező összes könyves sikerlistát vezette. A mű tulajdonképpen egy családregény, mely évtizedeket foglal magába. Szól barátságról, őszinteségről, árulásról, megbocsájtásról, és mindenközben bevezet minket egy ismeretlen egzotikus ország, Afganisztán világába és rejtelmeibe is. Érzékenyebb lelkületűek egy százas papírzsebkendő társaságában fogjanak neki az olvasásnak.

2. Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek

Mi más is lehetne Máraitól, ha nem ez! Azonban amikor Márait olvasunk, sokszor azt érezzük, hogy mindegy miről szól a regény. A lényeg az, ahogy ír. Ahogy beszippant a könyv hangulata, ahogy elveszünk Márai leírásaiban, ahogy bemutatja a környezetet, a világot, vagy egyszerűen csak az érzéseket. Nem olvassuk a könyveit, hanem érezzük őket. Átéljük, megéljük, benne vagyunk a regényben.

És ennek az egyik mesteri példája a fenn említett könyv.

3. Leslie L. Lawrence: Sindzse szeme

Magyarul Lőrincz L. László. Nyelvész, író, műfordító, orientalista. Egy népszerű, és termékeny íróról van szó, Leslie L. Lawrence néven majdnem 70 könyvet írt. Munkássága kiválóan ketté választható, mivel angol álnevén krimiket, míg magyar néven fantasztikus könyveket ír. A Sindzse szeme az első álnéven írt regénye, mely egyből meg is hozta neki a sikert. Az első pillanattól fogva feszült és izgalmas hangulatú regényeit körbe lengi a misztikum, ahogy mindig egy egzotikus világba kalauzol minket. Krimirajongóknak alap!

bestsellers-1656185_960_720.png

4. Paul W. Young: Keresztutak

Vigyázat, spiritualitást érzek az erőben! Döbbenetesen erős mű! Amennyiben ez a könyv betalál neked, akkor mire leszáll a gép, sok mindent mérlegre teszel, sőt, még az egód is megváltozhat. Elengedsz olyan dolgokat, mint például az önzőséget, amiket eddig talán fontosnak hittél, de csak gátoltak a fejlődésedben.

Young könyveit több tízmillió példányban adták ki a világon, és amennyiben elolvasod a könyvét, Te is a több százezres magyar rajongótáborhoz fogsz csatlakozni.

5. Brian Tracy: Változtasd meg a gondolkodásodat, és megváltozik az életed

Mi lehet jobb egy hosszú repülőút alatt, mint egy jó kis motivációs könyv?! A leszállás után mindent másképp fogunk látni. Vagy nem. A kérdés, hogy meg tudjuk-e változtani a gondolkodásunkat.

Brian Tracyt valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Rengeteg könyv, hanganyag, előadás fűződik a nevéhez,  a világ legnagyobb cégei is alkalmazzák az általa elmondottakat. Ez a könyve egy remek átfogó, és mindenre kiterjedő mű, ezért is választottam ezt a repertoárjából. Kis túlzással ez lehet a Brian Tracy biblia. Az biztos, hogy ha nem is értesz mindennel egyet, sok olyan gondolatot fogsz olvasni a könyvben, ami szöget fog ütni a fejedben, és talán még meg is fogod valósítani őket.

Kövess bennünket a kezipoggyasz.blog.hu oldalunkon, hogy még több izgalmas, érdekes cikket olvashass utazásokról, élményekről! Amennyiben ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/kezipoggyasz/ oldalon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezipoggyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr8212748096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 2017.07.06. 18:50:54

Jó választások! Köszi!

Fabius Quintilianus 2017.07.06. 21:30:44

Leslie L. Lawrence mindig jó választás!

Csipyke 2017.07.07. 10:23:59

Sosem felejtem el, a gimis matektanárom (miután kiakadt a pajpaj-tól-az egyik csaj olvasta épp), mondta, hogy jaaa, az az a fickó, aki minden héten tojik egy könyvet :D

pepin_nymburk 2017.07.09. 07:11:31

@Csipyke: a tanárod összetévesztette Nemere Istvánnal, hehehe

Csipyke 2017.07.09. 09:39:49

@pepin_nymburk: nem, olyat sem olvasott. Viszont igaza volt, ha nem is minden héten, de minden másodikon...
süti beállítások módosítása